День цивільного захисту. Запобігти! Урятувати! Допомогти!

 

        З метою навчання  усіх учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях,   практичного закріплення здобутих знань і вмінь з питань особистої безпеки , користування засобами захисту, пожежної безпеки та основ цивільного захисту в умовах воєнного стану  24 квітня в НВК «Ерудит» був проведений День цивільного захисту.

       Працівники школи, педагогічний колектив доклали максимум зусиль, щоб цей день пройшов відповідно до плану підготовки та проведення Дня цивільного захисту.

       У цей день відбулися зустрічі з працівниками ДСНС, зі студентами-медиками, лікарями, психологами.

       До проведення Дня цивільного захисту були залучені працівники Солом’янського ГУ ДСНС, які розповіли про дії  у разі виникнення пожежі та продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля. 

     Класні керівники 1-11 класів провели виховні години, квести, віртуальні екскурсії, вікторини :  «Життя є дар! Цінуй його!» , «Дії населення під час надзвичайних ситуацій: системи оповіщення та захисні споруди, пожежна безпека та правила евакуації» ,  «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти» , «Безпека, порятунок та захист людей у надзвичайних ситуаціях», «Надзвичайні ситуації, способи захисту та рекомендації поведінки в даних умовах», «Цивільний захист. Правила поведінки  в небезпечній ситуації».  Вони нагадали дітям  правила поведінки під час надзвичайних ситуацій різного характеру в умовах воєнного стану, нагадали  маршрути евакуації, правила поведінки під час карантину та як убезпечити себе,  коли залишаються самі вдома тощо.

        Учителі-предметники провели  уроки цивільного захисту. Писали диктанти «Як поводити себе в незвичайних ситуаціях», вивчали числівники, використовуючи правила виклику рятувальних служб, говорили про екологічну політику в Україні, проводили розрахунки концентрації забруднювача в продуктах, мріяли про міста майбутнього та про нашу планету через 100 років.

        На уроках фізкультури пройшли змагання з надання першої медичної допомоги при травмах, кровотечі та практично-тренувальне заняття “Дії учнів при виникненні пожежі”.

     Учасники освітнього процесу  вдосконалили свої теоретичні знання та практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно й чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Related Post