Чи існують люди, байдужі до запаху свіжої, ще гарячої випічки? Кожен з дитинства пам’ятає смак теплого хлібної м’якушки і хрускіт скоринки. Але чи уявляєте ви довгий і трудомісткий процес їх приготування? Хіба когось з хлопчиків в дитинстві не цікавили велетенські і маленькі машини, що дзижчать і гудуть: від простої побутової техніки до складного обладнання? А мами з дівчатками напевно займалися випічкою і освоювали різні види тіста, з якого можна не тільки смачно готувати, але і весело проводити час, створюючи химерне печиво чи пиріжки.
Розкочування, формування, етапи випікання і розрізання, упаковка і фасування готової продукції, численні технологічні процеси, що злагоджено взаємодіють – все це стало вражаючим відкриттям для учнів 2-А, 2-В та 2-Г класів. Екскурсія на хлібозавод «Кулиничі» 9 та 11 вересня стала для дітей справжнім дивом.
Школярі побачили весь процес виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до упаковки. Відвідали казкову кімнату, де подивилися цікавий фільм про історію народження хліба та про сам завод. Змогли побувати у ролі маленьких пекарів, після чого їх чекало приємне чаювання з виробами власного приготування. Ну а на останок, кожен отримав смачний подарунок.
А головне – одного разу побувавши на хлібозаводі, вже неможливо ставитися до звичного продукту без належної поваги.